Tederheid tussen broers en zussen

Bijgewerkt: feb 4

Read this post in English

Als er iets is dat mijn hart doet smelten, dan is het wel wanneer mijn kinderen affectie en medeplichtigheid onder elkaar vertonen. De eerste keer dat ik dat voelde was toen mijn oudste zoon mijn tweede baby in zijn armen nam. In mijn roze wolk was ik na de bevalling beladen met liefde en ik denk dat vreugde alles omvatte. Toen ze later met elkaar begonnen te communiceren, realiseerde ik me dat er iets belangrijks in mij aan de hand was toen de broers elkaar omhelsden. De liefde tussen mijn kinderen vullen mij ook met liefde. Ik voel me ook een beetje trots, een gevoel van goed werk. Ik heb enkel foto's van die momenten en ze zijn zo kostbaar voor mij!


Ik zie voor me de laatste scène in mijn huis. Mijn twee jonge kinderen besluiten samen te slapen en in hetzelfde bed te stappen. Als ik na een tijdje terugkom, knuffelt het kleine meisje, in haar slaap, haar broer en ze zitten comfortabel naast elkaar. Het is een plaatje dat ik nooit meer zal vergeten.


Nu ze ouder zijn, hebben ze hun eigen activiteiten en de meeste weekenden kunnen we geen familie-uitjes organiseren. Dus als we allemaal samen kunnen zijn, is het een geschenk voor mij. Als de kinderen jong zijn, beseffen we niet hoe kort die etappe van dat de kinderen samen spelen duurt en daarna missen we dat. Op het moment dat de oudste begint met de adolescentie, verandert de relatie dramatisch en zoals mij is verteld, is het na een paar jaar niet meer zo hecht. Tieners willen meer onafhankelijkheid, meer tijd alleen en dat heeft grote invloed op de relatie met de rest van het gezin. Dit is mijn favoriete foto van deze December.

Tijdens de familie documentaires die ik thuis doe, probeer ik voortdurend de meest speciale foto's te maken van wanneer de broers en zussen samen zijn. Wanneer ze in actie zijn, praten, spelen, eten,

in de badkamer, het is geweldig. Als ze met elkaar bezig zijn, vergeten ze vaak dat ik daar met mijn camera ben en ze reageren spontaan.


Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk deze foto's zijn voor gezinnen met jonge kinderen. Als de kinderen ouder worden, kunnen zij, en ook de ouders, terugkijken op die hechte momenten.


Wil je ook een documentaire sessie van jouw gezin hebben?

Op mijn website kun je alle info hebben:


Wat kan ik voor jou betekenen?
© 2020 by  Madam Online

  • Vimeo - Black Circle
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

+32 (0) 486 393 082

Pelt, België