Staan voor onze rechten

Bijgewerkt: 23 jan 2020

In de afgelopen jaren heeft 8 maart als een symbool van de strijd voor de rechten van de vrouw wereldwijd plaatsgevonden. Maar weten we echt waarom die dag wordt gevierd? Sinds 1908 waren er tijdens de maand maart demonstraties om meer rechten voor vrouwen te eisen. Er waren ook ongelukken in fabrieken vanwege de precaire werksituatie van vrouwen. Aan het begin was het recht om te stemmen nog steeds geclaimd, betere salarissen (die in de meeste gevallen minder dan de helft waren van die van mannen of zelfs , de kracht om eigenschappen in zijn naam te hebben). De vrouwendag wisselde van dag in maart tot in 1977 de 8 werd gekozen. Vandaag hebben we in Europa deze rechten en nog veel meer omdat 100 jaar geleden sommige vrouwen begonnen te protesteren. Maar er is nog veel te doen, zelfs in Europa, waar we denken dat we bijna dezelfde rechten hebben gekregen, dat er nog steeds ongelijkheden te overwinnen zijn. En hoewel we al gewend zijn aan de situatie van ongelijkheid of niet belangrijk zijn, moeten we nadenken over toekomstige generaties, meisjes die vandaag zullen studeren en fantastische vrouwen worden die minder kansen verdienen omdat ze vrouw zijn. Nooit.

Elk jaar deel ik met mijn familie wat ik lees over de artikelen die op sociale netwerken verschijnen. Op zijn minst op 8 maart word over de situatie van de vrouwen gesproken, alleluja!

De meeste vrouwen delen dit idee, maar nu is het tijd om in actie te komen. Maar wat kunnen we doen? We kunnen naar de demonstraties gaan die in steden over de hele wereld georganiseerd worden, op sociale netwerken allerlei informatie over het onderwerp delen of met onze kinderen praten om hun bewust te maken van de strijd. Protesteren en staken om solidariteit te tonen voor vrouwen die niet hebben wat wij hebben. Om de macho gewoonten in onze samenleving te beëindigen. Het probleem aanduiden is de eerste stap voor verandering. Kun je nog meer manieren bedenken om te vechten voor vrouwenrechten?

12 keer bekeken0 reacties

© 2020 by  Madam Online

  • Vimeo - Black Circle
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

+32 (0) 486 393 082

Pelt, België