Buurt Buik Zuid Oost Amsterdam - Jacqueline

Jacqueline is een vrijwilliger bij BuurtBuik ZuidOost. Een paar keer per week wordt er in een sportclub gekookt door het team waar Jacqueline deel van uitmaakt. Daar kunnen de kinderen en mensen uit de omgeving terecht die daar samen een hapje willen komen eten.

Er worden dozen met verse producten opgehaald die door voedselketens anders in de vuilnisbakken zouden worden gegooit en daaruit worden er ontzettend veel recepten uit voorbereid. 

Elke dag geven ze het beste uit zichzelf door hun energie te steken in het bereiden van verschillende en ongelooflijke gerechten, die dan ook gratis worden aangeboden.

Ik vond het erg leuk om Jacqueline te mogen ontmoeten en dat ze bereid was om gefotografeerd te worden. 


Ik heb ontzettend genoten met mijn camera, door de lens kijkend naar Jacqueline en haar team. Een super expressieve dame die heerlijk genoot van praten met haar teamleden terwijl ze aan het koken was. 

Toen iedereen klaar was met koken trokken Jacqueline en ik ons terug in een rustige hoek en bespraken wat haar zo motivereert, het ‘waarom”.

Het intrigeert mij te weten te komen welke redenen deze mensen motiveert om elke week extra verantwoordelijkheid op zich te nemen, want niet alle mensen hebben deze behoefte. 

Het was belangrijk voor haar was om niet alleen voedselverspilling te vermijden, maar ook om mensen bij elkaar te kunnen brengen, om samen te kunnen zijn.

Zij vertelde me dat dit project niet alleen de samenleving helpt te verbeteren maar ook om relaties op te bouwen in de buurt.

Openstaan ​​om te leren, dat is een van de kenmerken die ik sterk heb gevoeld bij de BuurtBuik-vrijwilligers. Elke dag een beetje extra om de wereld te willen verbeteren.

Buurt Buik strijdt tegen voedselverspilling door overvloedig eten op te halen bij horeca, supermarkten en groenteboeren en dit te delen met buurtbewoners.

Zo maken ze samen een betere buurt: ze brengen buurtbewoners bijeen, helpen elkaar een handje en strijden ze tegen voedselverspilling.


Ik heb een 3-dagen documentaire over Buurt Buik in Oktober 2019 in Amsterdam gemaakt.

Ze hebben 8 verschillende locaties in Nederland waar ze gratis lekkere maaltijden aanbieden. Alles wordt door vrijwilligers voorbereid. Maar na 3 dagen ontdekte ik iets. Het gaat niet alleen over eten, maar over het samen zijn.


Ik hoop dat mijn foto’s mensen inspireren om meer projecten zoals deze te starten..

Wil je de video zien?

Kijk bij mij IG-TV op mijn reportages Instagram: @iratxealvarez

Liever Facebook? @iratxealvarezfotograaf

Hou je van familie reportages die "anders" zijn? Misschien kan ik wat voor jouw betekenen: @littleislandsphotography op Instagram en Facebook


Tot volgende post!

© 2020 by  Madam Online

  • Vimeo - Black Circle
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

+32 (0) 486 393 082

Pelt, België