Het soort fotografie waardoor ik verliefd word

Bijgewerkt: 8 uur geleden

Wanneer ze mij in België vragen wat voor een soort fotograaf ik ben, geef ik aan dat ik onder andere familie-reportages maak, waarbij het het woord Communie regelmatig naar voren komt. Ik leg graag uit dat er veel manieren zijn om familiefotografie te benaderen en dat ik me vooral focus op het maken van familie documentaires.

Als we aan het woord documentaire denken, associëren we het vaak aan het BBC-programma's over wilde dieren. Klinkt misschien wat vreemd in de oren “een documentaire in huis”, maar het is een geweldige ervaring voor het gezin!

Met een extra camera en lens, geen flitser, alleen het natuurlijke licht dat door de ramen naar binnen komt, zoek ik naar de beste composities van knuffels, spelletjes en routines.


Praktisch gezien hoeft het gezin zich niet anders voor te doen, het is niet nodig om speciale kleding te kopen of dutjes in te passen zodat het binnen mijn schema past.

Kinderen kunnen blijven doen en zichzelf blijven. En dat is de grote waarde van deze sessie, dat de foto's 'echt' aanvoelen en de herinnering die overblijft voor de toekomst, jouw prachtige verhaal tot in detail vertelt.

Tijdens de fotoshoot ga ik met het gezin mee wandelen, winkelen en in en rond het huis…

Het is een dag zonder verdere verplichtingen, enkel samen zijn. Vind je dit concept ook geweldig?Al van jongs af aan vertel ik graag verhalen en het is een geschenk voor mij om een hele dag met een gezin door te mogen brengen om de dagelijkse routines vast te kunnen leggen.


Wil je weten wat andere gezinnen er van vinden?

Je kunt hun getuigenissen hier lezen.


Dit zijn de herinneringen die je over een paar jaar aan herinnerd wilt worden, 

de momenten die we willen behouden op het kleine eiland dat we ‘ons  thuis’ noemen.


Hou je van familie reportages die "anders" zijn? Misschien kan ik wat voor jouw betekenen: @littleislandsphotography op Instagram en Facebook


Volg me in mij zakelijke reportages op Instagram: @iratxealvarez

Liever Facebook? @iratxealvarezfotograaf


Tot volgende post!


6 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2020 by  Madam Online

  • Vimeo - Black Circle
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

+32 (0) 486 393 082

Pelt, België