De magie van portretten

Als ik op het werk portretten moet maken, heb ik het gevoel dat mijn hoofd begint te gonzen van activiteit. creativiteit brengt alle verbindingen in mijn brein in beweging. Het is een moeilijke uitdaging, maar het is geweldig om die look te krijgen die je ziel in de foto verandert. Om eerst op dat punt te komen, heb ik altijd tijd nodig om te praten en contact te maken met de persoon op de foto.

Zonder een connectie weet ik dat ik geen beeld zal kunnen hebben waar de persoon "is". Als iemand me vertelt dat het op foto's nooit goed komt, begrijp ik dat ze niet genoeg contact hebben gehad met de fotograaf om zonder angst, verlegenheid of onzekerheid naar de camera te kijken. Daarom komen kinderen natuurlijk over op de foto's, ze hebben nog niet het gevoel van spot, de angst om te falen.

De ervaring van al die jaren in de fotografie leert mij dat een portretsessie niet alleen dient om goede foto's van jezelf te maken. Het is ook een behandeling om het gevoel van eigenwaarde, het zelfvertrouwen te verbeteren. Als ik het resultaat van een sessie oplever en de klant lacht blij terwijl hij naar de foto's kijkt, dan weet ik dat het gelukt is. Soms worden hun ogen zelfs nat van de opwinding om er zo spectaculair uit te zien. En ik heb niets anders gedaan dan die person laten zien hoe mooi ze van binnen en van buiten is, de innerlijke kracht waardoor ze straalt.


In 2020 ben ik begonnen met een serie zelfportretten en ben ik niet alleen erg blij met het resultaat, maar ook met wat ik daarbij heb geleerd. In mijn geval wilde ik verschillende gevoelens laten zien die ik heb, kwesties die me bezighouden en natuurlijk een soort beeld van mezelf hebben, een beeld van hoe ik nu ben, zonder complexen, waardoor ik wat meer van mezelf kan houden.

Het is moeilijk voor mij om dit werk te delen, maar het maakt deel uit van het proces naar zelfrespect, waardoor ik de angst om mezelf te laten zien verlies.


Dus dit ben ik ...

En een blik aan mijzelf
Hou je van familie reportages die "anders" zijn?

Wil je portretten die van jezelf spreken?

Misschien kan ik wat voor jouw betekenen.

@littleislandsphotography op Instagram en Facebook


Volg me in mij zakelijke reportages op Instagram: @iratxealvarez

Liever Facebook? @iratxealvarezfotograaf


Tot volgende post!

17 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2020 by  Madam Online

  • Vimeo - Black Circle
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

+32 (0) 486 393 082

Pelt, België