Wat maakte dat ik families op een documentaire manier ging fotograferen

Bijgewerkt: 28 jan 2020

Het begon allemaal met de vraag, waarom maak ik foto's? Wat is mijn waarom? Hoe kan ik fotograferen vanuit mijn manier van zijn?

Ik ontdekte dat ik van eenvoudige fotografie hou, zonder kunstmatige sets, zonder de modellen te sturen, zodat ze zichzelf kunnen zijn. Ik hou ook van natuurlijke glimlachen, ontspannen gezichten.

Ik keek ook door oude familiealbums waar ik van hou. Daar vond ik de sleutel; documentaire foto's die de realiteit, details, wanorde, knuffels en games laten zien zoals ze zijn - omdat al onze realiteit belangrijk is.

Door dit introspectieproces ben ik overgestapt van studioportretwerk naar documentaire fotografie van gezinnen thuis - en het fotograferen van de natuurlijke interacties is heel gemakkelijk gebleken wanneer gezinnen in hun eigen omgeving zijn.

Hier zijn enkele van de persoonlijke foto's die mijn introspectie en gedachten rond de soorten foto's die ik waardeer hebben beïnvloed. Waarom zijn ze mijn favorieten? Omdat ze een hele levensverhaal achter schuilt.

Elke foto herinnert me aan een verhaal dat mijn moeder me vertelde.Ik hou echt van deze foto. De herinnering dat mijn moeder mij dat verhaal verteld over mijn baby tijd en we een tijdje in de stad Castellón woonden, in de buurt van Valencia in Spanje. We gingen dagelijks naar een park in het centrum van de stad en mijn favoriete bezigheid was het eten van de duiven eten ...

Toen ik later moeder was, ontsnapte mijn dochtertje aan het kruipen om het voedsel van onze kippen te eten ... kan dit erfelijk zijn?


Deze andere foto doet me denken aan zondagen toen we naar het platteland gingen en net geplukt sinaasappels aten. Ik heb altijd genoten van het eten van fruit, vertelde mijn moeder mij vaak.

Technisch gezien is het geen perfecte foto, maar wat maakt het uit of het me zulke goede herinneringen oplevert?


Als ik naar deze foto kijk, denk ik over wat vertelde mijn moeder dat ik van bloemen hield en ze overal sneed, wat in sommige tuinen een echt probleem was. Ze maakten me een kroon en ik was zo blij. Ik had deze foto in het huis van mijn grootouders in een lijst en ik zag hem vele jaren. Mijn moeder is stralend, ze ziet er gelukkig uit en ik hou van haar. Maar wat ik het leukste vind, is dat het echt is, dit gebeurde op het moment dat ze de foto namen ... het is echt en daarom maakt het deel uit van mijn verhaal.In de zomer, toen ik mijn grootouders bezocht, ging ik graag naar zijn terras en mijn grootmoeder gaf me de bezem om te vegen. Het was mijn favoriete spel, het veegde elke middag heel geconcentreerd. Hoewel ik het me niet herinnerde, vertelde mijn moeder het me vaak, vooral toen ik een tiener was en niet wilde helpen schoon te maken.Ik heb ook nog een favoriete foto, van toen ik in mijn communie de cider voor het eerst uit het glas van mijn moeder dronk ... mijn moeder kwam erachter toen ze de foto's zag!


En toen ik 15 was, gaven ze me een camera en begon ik zo snel mogelijk foto's te maken. Ik ben dol op deze foto en neem foto's van de reflectie in de spiegel met mijn zus. We waren heel blij met wat er uitkwam. En de sensatie om naar de fotowinkel te gaan om de onthulde foto's op te halen, was puur experiment en verrassing.


Mijn kinderen zullen ook veel waardevolle herinneringen hebben aan de albums die ik voor hen bereid, we zullen verhalen vertellen op de bank terwijl we ze samen bekijken. Ik ben niet altijd aanwezig op de foto's omdat ik ze maak, maar ik probeer er af en toe minstens een bij te hebben.

En dat is in veel gezinnen een probleem, want de vader of moeder die normaal de foto's maakt, komt er nooit in de foto's uit.

Vorige maand werd ik ingehuurd door een fotograaf om een ​​middagsessie met haar familie te doen. Dit is de enige manier voor het hele gezin om samen op de foto's te zijn! En volgende zomer fotografeert ze een sessie met ons, hele familie samen, dat is zo leuk voor me!


Wat zijn je favoriete foto's van je kinderjaren?

Denk je dat je niet genoeg foto's van je familie hebt?Over een paar jaar kun je de verhalen vertellen en de details herbeleven en samen veel lachen.

Het mooie van documentaire fotografie is dat je thuis niets hoeft te bereiden. U hoeft geen speciale kleding te zoeken, het huis op te knappen of voor de camera te poseren. Iedereen doet wat hij normaal doet en het is geen vermoeiende ervaring, kinderen zijn er dol op!


Click op de volgende link om alle info over de sessies en boek de beste voor jullie!


Op mijn website kun je de meningen lezen van klanten en de documentaires van andere families die ik heb gefotografeerd zien.


Omdat ons leven, onze routines, reizen en knuffels een schat zijn voor ons gezin, geef ze de waarde die ze verdienen.

Ontvang je graag mijn nieuwsbrief, dan kan je je hier aanmelden.

40 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2020 by  Madam Online

  • Vimeo - Black Circle
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

+32 (0) 486 393 082

Pelt, België