BuurtBuik - Ed

Bijgewerkt: 26 jul 2020

Ed is vrijwillig bij BuurtBuik Oost in Amsterdam. Hij is muzikant en geniet ervan om met andere mensen te zijn. Hij gaat bij verschillende horeca en winkels eten halen en brengt alles naar de keuken van BuurtBuik. Ed kent iedereen, maar ook echt iedereen. Om met hem op straat te lopen was een continuïteit van voortdurende begroetingen en praatjes met alle passerende mensen die ons tegemoet liepen.Maar Ed kan niet alleen ontzettend goed socialiseren maar ook keihard werken. Wat hebben ze veel gesneden, gebakken en geserveerd! Meer dan 80 mensen hebben die dag daar gegeten. 

En na het harde werk, was er tijd om samen te zitten en te eten. Ik kreeg het gevoel dat ik deel uitmaakte van een hechte groep. Eindelijk omringd door zeer positieve menselijke energie waardoor je je levendig voelde.


Buurt Buik strijdt tegen voedselverspilling door overvloedig eten op te halen bij horeca, supermarkten en groenteboeren en dit te delen met buurtbewoners.

Zo maken ze samen een betere buurt: ze brengen buurtbewoners bijeen, helpen elkaar een handje en strijden ze tegen voedselverspilling.

Ik heb een 3-dagen documentaire over Buurt Buik in Oktober 2019 in Amsterdam gemaakt. Ze hebben 8 verschillende locaties waar ze gratis lekkere maaltijden aanbieden. Alles wordt door vrijwilligers voorbereid. Maar na 3 dagen ontdekte ik iets. Het gaat niet alleen over eten, maar over het samen zijn.  

Nu, tijdens de Corona, voelen we hoe belangrijk contact is met elkaar. Stel je voor dat je het hele dag, dag in dag uit alleen zit? Natuurlijk geldt dit niet voor iedereen.


Het gaat niet alleen over eten, maar over het samen zijn. 

Ik hoop dat mijn foto’s mensen inspireren om meer projecten zoals deze te starten of gewoon vrijwilliger te worden!

0 keer bekeken0 reacties

© 2020 by  Madam Online

  • Vimeo - Black Circle
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

+32 (0) 486 393 082

Pelt, België