Buurt Buik Oost Amsterdam - Ted Jan

Bijgewerkt: 26 jul 2020

Ted Jan gaat ook één keer per week naar BuurtBuik Oost in Amsterdam om te helpen. 

Een sympathieke en openminded jongeman, die altijd met een glimlach rondloopt. Ted Jan gaat ook één keer per week naar BuurtBuik Oost in Amsterdam om te helpen. Terwijl ik mij bezig hield met de reportage, merkte ik de rust op waarmee hij het werk in de keuken organiseerde, iedereen had wel iets te doen.

Elke week is verrassend anders en improvisatie is een dagelijkse must. Maar Ted Jan bleef kalm en het werk liep vloeiend door…

Hier zijn de beste momenten:


Buurt Buik strijdt tegen voedselverspilling door overvloedig eten op te halen bij horeca, supermarkten en groenteboeren en dit te delen met buurtbewoners.

Zo maken ze samen een betere buurt: ze brengen buurtbewoners bijeen, helpen elkaar een handje en strijden ze tegen voedselverspilling.


Ik heb een 3-dagen documentaire over Buurt Buik in Oktober 2019 in Amsterdam gemaakt. Ze hebben 8 verschillende locaties in Nederland waar ze gratis lekkere maaltijden aanbieden. Alles wordt door vrijwilligers voorbereid. Maar na 3 dagen ontdekte ik iets. Het gaat niet alleen over eten, maar over het samen zijn.  

Nu, tijdens de Corona, voelen we hoe belangrijk contact is met elkaar. Stel je voor dat je het hele dag, dag in dag uit alleen zit?


Het gaat niet alleen over eten, maar over het samen zijn.  

© 2020 by  Madam Online

  • Vimeo - Black Circle
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

+32 (0) 486 393 082

Pelt, België