Buurt Buik Oost Amsterdam - Nawel

Bijgewerkt: 26 jul 2020

Nawel is een uitzonderlijke vrouw. Een sterke vrouw dat was mijn eerste indruk van haar. Ze verwelkomde mij met open armen bij Buurt Buik Oost Amsterdam. Zij weet maar al te goed hoe ze moet koken en dat bleek.


Zonder angst en twijfel, gebruikte zij verschillende kruiden in haar gerechten. Geen wonder dat het zo lekker rook tussen al die kruidenpotjes.


Wat me ook zo is bijgebleven van Nawel was het opzetten van haar leesbril elke keer dat ze een etiket moest lezen. 


Elke dag koken is een oefening in de improvisatie kunst. Er komen enorme hoeveelheden eten aan en ze zoeken naar recepten om eten te combineren. Het resultaat: gezonde en liefdevol bereide gerechten, en dat zie je niet alleen maar dat proef je ook.


Buurt Buik strijdt tegen voedselverspilling door overvloedig eten op te halen bij horeca, supermarkten en groenteboeren en dit te delen met buurtbewoners.

Zo maken ze samen een betere buurt: ze brengen buurtbewoners bijeen, helpen elkaar een handje en strijden ze tegen voedselverspilling.
Ik heb een 3-dagen documentaire over Buurt Buik in Oktober 2019 in Amsterdam gemaakt. Ze hebben 8 verschillende locaties waar ze gratis lekkere maaltijden aanbieden. Alles wordt door vrijwilligers voorbereid. Maar na 3 dagen ontdekte ik iets. Het gaat niet alleen over eten, maar over het samen zijn.  

Nu, tijdens de Corona, voelen we hoe belangrijk contact is met elkaar. Stel je voor dat je het hele dag, dag in dag uit alleen zit?


Het gaat niet alleen over eten, maar ook over het samen zijn.  

© 2020 by  Madam Online

  • Vimeo - Black Circle
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

+32 (0) 486 393 082

Pelt, België