Buurt Buik Noord - Jan Kees

Jan is een charmante man. Toen ik in Amsterdam aankwam, kwam hij me ophalen met een extra fiets zodat we samen de dozen konden ophalen bij de supermarkten in de omgeving. 


We hebben de volledige tour gedaan en hij stelde me voor aan alle mensen die we bezochten en geloof me dat waren er veel. 


Het is elke dag een kwestie van geluk hebben bij elke bezoek dat hij aflegt. Soms krijgt hij veel voedsel mee en soms minder. Hoe dan ook slagen ze er altijd in om genoeg te koken voor alle gasten. Uiteindelijk draait het allemaal om hun organisatorische skills en creativiteit om met de producten die ter beschikking hebben talrijke maaltijden van te maken.Alles hangt af van de producten die ze in de koelkasten en diepvriezers hebben liggen en om daarmee gebalanceerde gerechten te maken.


Twee uur voordat het avondeten klaar zou zijn kwam er een oude dame vol enthousiasme al vragen wat ze die avond voor lekkers zouden eten! De enthousiasme dat daar heerst om samen te kunnen eten is aanstekelijk. 

Een kleine groep van ongeveer 25 mensen dineerde om 7 uur 's middags dus in volle harmonie. Er werd gesproken, gezongen en er was zelfs ruimte voor poëzie. Er is geen betere manier om een ​​buurt te creëren dan aan een tafel.Wat is Buurt Buik?


Buurt Buik strijdt tegen voedselverspilling door overvloedig eten op te halen bij horeca, supermarkten en groenteboeren en dit te delen met buurtbewoners.

Zo maken ze samen een betere buurt: ze brengen buurtbewoners bijeen, helpen elkaar een handje en strijden ze tegen voedselverspilling.


Ik heb een 3-dagen documentaire over Buurt Buik in Oktober 2019 in Amsterdam gemaakt. Ze hebben 8 verschillende locaties in Nederland waar ze gratis lekkere maaltijden aanbieden. Alles wordt door vrijwilligers voorbereid. Maar na 3 dagen ontdekte ik iets. Het gaat niet alleen over eten, maar over het samen zijn.

Nu, tijdens de Corona, voelen we hoe belangrijk contact is met elkaar. Stel je voor dat je het hele dag, dag in dag uit alleen zit? Natuurlijk geldt dit niet voor iedereen.

Ik hoop dat mijn foto’s mensen inspireren om meer projecten zoals deze te starten..

Wil je de video zien? Kijk bij mij IG-TV

.

Wil je de video zien?

Kijk bij mij IG-TV op mijn reportages Instagram: @iratxealvarez

Liever Facebook? @iratxealvarezfotograaf

Hou je van familie reportages die "anders" zijn? Misschien kan ik wat voor jouw betekenen: @littleislandsphotography op Instagram en Facebook


Tot volgende post!

.

.

#BuurtBuik #BuurtBuikOost #delentotdelaatstekruimel #vrijwilliger #zorgvoorelkaar #helpdehoreca #steundelokaleondernemer #nofoodwaste© 2020 by  Madam Online

  • Vimeo - Black Circle
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

+32 (0) 486 393 082

Pelt, België