Buurt Buik Noord Amsterdam - Damaris

Bijgewerkt: 26 jul 2020

Een uitzonderlijk team, een paar ongelooflijke vrouwen in BuurtBuik Noord, Damaris en Gina. 

Mijn herinnering en ervaring aan deze 2 dames was een hoop gelach en een hun flinke dosis humor, dat allemaal terwijl ze het voedsel aan het schillen, snijden en koken waren. Ze werkten met enthousiasme om uitzonderlijke maaltijden aan te kunnen bieden. 

Ze vertelden me dat ze rechtstreeks vanuit vaste baan hierheen waren gekomen en dat ze ook andere verplichtingen hadden, ze hadden het er voor over om anderen te helpen. 

En wie er uiteindelijk zou komen eten was minder belangrijk, het belangrijkste was om samen te zijn. Sympathie en een goede humeur om zo het leven onder ogen te zien en te nemen zoals het komt.

Ik sprak ook met een vrouw die met haar dochter daar kwam eten. Je kunt de audio opname hier beluisteren.


Buurt Buik strijdt tegen voedselverspilling door overvloedig eten op te halen bij horeca, supermarkten en groenteboeren en dit te delen met buurtbewoners.

Zo maken ze samen een betere buurt: ze brengen buurtbewoners bijeen, helpen elkaar een handje en strijden ze tegen voedselverspilling.


Ik heb een 3-dagen documentaire over Buurt Buik in Oktober 2019 in Amsterdam gemaakt. Ze hebben 8 verschillende locaties in Nederland waar ze gratis lekkere maaltijden aanbieden. Alles wordt door vrijwilligers voorbereid. Maar na 3 dagen ontdekte ik iets. Het gaat niet alleen over eten, maar over het samen zijn.

Ik hoop dat mijn foto’s mensen inspireren om meer projecten zoals deze te starten..


Volg me in mij reportages Instagram: @iratxealvarez

Liever Facebook? @iratxealvarezfotograaf

Hou je van familie reportages die "anders" zijn? Misschien kan ik wat voor jouw betekenen: @littleislandsphotography op Instagram en Facebook


Tot volgende post!

.

© 2020 by  Madam Online

  • Vimeo - Black Circle
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

+32 (0) 486 393 082

Pelt, België