6 vragen over je familiefoto's om over te denken

Read this post in English

In deze blog van fotograaf Jenna Christina stelt ze 6 zeer interessante vragen over familiefotografie. De vragen zijn vooral interessant als ik ze als moeder beantwoord, niet als fotograaf. Ik wil graag met mijn eigen antwoorden op deze vragen u aanmoedigen om uw hectische leven even te stoppen en oprecht te reageren. Zoals Jenna in haar blog zegt, zal je na het beantwoorden van deze vragen zeker de manier veranderen waarop je foto's van je familie maakt en zul je nieuwe manieren overwegen om ze te bewaren en ervan te genieten.
# 1 HOE VAAK ZIE IK MIJN FAVORIETE FOTO’S?


En ik bedoel niet de foto's van deze zomer die je nog steeds in de telefoon hebt, nee. Ik bedoel tenminste de foto's van een paar jaar geleden. Of de foto's van toen je bij de familie kwam om een ​​verjaardag te vieren. Heb je ze op de computer gevonden en georganiseerd? Zit u af en toe met uw gezin voor het scherm om ze te zien? Ja? Gefeliciteerd!

Niet? Dat is jammer, je mist geweldige familiemomenten ...

Niet? Dat is jammer, je mist geweldige familiemomenten ...

Wanneer een kind zich in ons huis verveelt en om televisie vraagt, is er geen betere activiteit dan de fotodoos en -albums te nemen en doorheen te bladeren. Het zijn momenten waar gezichten oplichten en ze hun herinneringen kunnen ophalen. Ik heb het album 2019 al op mijn takenlijst, doe dit zo snel mogelijk en bekijk alles wat je vorig jaar hebt meegemaakt.

# 2 HOE GENIET IK HET MEEST VAN HET BEKIJKEN VAN FOTO'S?


Ik weet niet hoe het met jou zit, maar het is moeilijk voor mij om met mijn kinderen rechtstreeks naar de foto's te kijken en in door de wirwar van mappen te zoeken. Voor mij is het heel duidelijk dat het hebben van meer afgedrukte foto's voor een totaal andere ervaring zorgt, zelfs als het dezelfde foto's zijn als die op de computer. Als je ze niet hebt in een album, of op papier of aan de muur, geniet je er waarschijnlijk niet genoeg van.

Als je ze niet hebt in een album, of op papier of aan de muur, geniet je er waarschijnlijk niet genoeg van.

In staat zijn om ze in je handen te nemen, creëert een directere relatie met je zintuigen. Als je ze op een scherm ziet, krijg je een gevoel van meer tijdelijkheid, je hebt het, maar het kan op elk moment worden verwijderd. In een album draai je de pagina's rustig om, geniet je ervan. Wanneer je je favoriete foto op de trap hebt, zie je deze elke keer dat je passeert en zelfs als je dat niet wilt, ga je terug naar dat moment en lach je ...# 3 ZIEN MIJN KINDEREN ZICH ZELF IN ONS THUIS?


Ik heb een artikel op internet gelezen over een onderzoek naar de invloed op kinderen van het thuis afdrukken van foto's. Uit het resultaat constateerden ze dat kinderen in de huizen met familiefoto's meer gevoel hebben bij de familie te horen en een betere mening over zichzelf te hebben, omdat ze zich meer gewaardeerd voelen. Ze bezetten een ereplaats in het huis, en ze zijn er dol op. Verbazingwekkend effect van de foto's!!! Ik heb een foto van het gezicht van elk van mijn pasgeboren kinderen in de gang. Als we thuis bezoek hebben die nog nooit bij ons zijn geweest, vragen mijn kinderen hen altijd om te raden wie wie van de baby's is. En ze becommentariëren wat ik hen heb verteld over hoe ze toen waren. Het is heel teder on te zien hoe trots ze zijn als ze te horen krijgen dat ze dierbare baby's waren.
# 4 HOE WIL IK DIT SEIZOEN VAN HET LEVEN HERINNEREN?


Nu zijn we ons niet bewust van het belang van deze fase in ons leven. In mijn familie bijvoorbeeld, hou ik ervan hoe mijn oudste zoon zijn onafhankelijkheid in het gezin zoekt en een volwassen man wordt. Met documentaire fotografie kan ik foto's maken tijdens het sporten, studeren of bij het op bed liggen met je telefoon. Ik hou ervan hoe de relatie met zijn vader is veranderd en hoe ze met elkaar omgaan als ze praten. Van mijn jonge kinderen zijn er ook unike details over hun manier van zijn, en ik wil als een echte schat bewaren. Ik wil dat de foto's die ik maak dienen als familieverhalen zodat we over een paar jaar ze kunnen herbeleven.Ik wil dit stadium van mijn leven herinneren zoals het is, dag na dag, met zijn lichtpunten en schaduwen.

# 5 HOE WIL IK HERINNERD WORDEN?


Omdat ik de foto's altijd thuis maak, sta ik er niet veel op. Daarom dwing ik mezelf om de camera van tijd tot tijd over te dragen, het is belangrijk dat we allemaal op de familiefoto's staan. De foto's die ik het leukst vind, zijn de foto's waarin ik met mijn kinderen speel, omdat ik denk dat ik dat niet genoeg doe en daarom zijn die momenten zo waardevol om te bewaren.


# 6 ALS ER IETS MET MIJ IS GEBEURD, ZOU MIJN FAMILIE TOEGANG HEBBEN TOT DE FOTO'S DIE IK DE EERSTE ENKELE JAREN HEBT GENOMEN?


Deze vraag is ongemakkelijk maar zeer noodzakelijk. Laten we denken dat foto's een echte schat zijn voor gezinnen. Sommige beelden van Australië komen te binnen bij de recente branden die zoveel huizen hebben verwoest. In een van de interviews vertelde een vrouw op de televisie dat ze alleen tijd had om de documentatie en foto's van het gezin te redden ... Op die kritieke momenten realiseren we ons de echte waarde van familiefoto's.


De foto's op papier zijn geen probleem, als er iets met mij gebeurt zijn ze in ons huis voor iedereen beschikbaar. Van de foto's in digitaal formaat heb ik altijd een back-up en mijn familie zou er toegang toe hebben. Hoewel ik me afvraag of we over een paar jaar, met de snel veranderende technologie, ze nog steeds kunnen zien. Ik herinner me dat ik 15 jaar geleden de films van mijn ouders met een Super 8-camera op dvd heb geconverteerd. En nu denk ik dat ik ze over een paar jaar moet converteren naar MP4, omdat de dvd thuis al oud is.

De foto's op papier zijn geen probleem, als er iets met mij gebeurt zijn ze in ons huis voor iedereen beschikbaar.

Wat heb jij gevoeld bij het beantwoorden van deze vragen? Hebben deze vragen iets in jou bewogen? Ik wacht op je reacties!


Wil je ook een documentaire sessie van jouw gezin hebben?

Op mijn website kun je alle info hebben:


Wat kan ik voor jou betekenen?
© 2020 by  Madam Online

  • Vimeo - Black Circle
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

+32 (0) 486 393 082

Pelt, België